Excursies rondom de invloeden van aardstralen en wateraders

(Zie onder agenda voor data en tijden)

 

Gezondheid en welzijn van mensen worden door verschillende zaken beïnvloed. Naast bijvoorbeeld de wisselende jaargetijden -waar veel mensen duidelijk verschil ervaren in hoe ze zich voelen- hebben ook aardstralen een sterke werking op de geest en het lichaam van mensen. 

In alle -ons bekende- oude culturen hield men rekening met deze werking. De meeste culturen hadden een 'geomant'  tot hun beschikking. Een functionaris binnen de overheid of kerk, die de aardstralen en dergelijke kon meten en die adviseerde bij bouwplannen van steden enz. Kerken en kathedralen en ook de voorchristelijke heiligdommen werden geplaatst op kruispunten van belangrijke -want krachtige- aardstralen. Tegenwoordig is er sprake van een herontdekken van de kennis van dit alles. En in tegenstelling tot vroeger tijd is het momenteel ook mogelijk om deze kennis te delen, met een ieder die daarvoor belangstelling heeft! 

Daarom organiseert de stichting Geobiodynamica diverse rondleidingen. Tijdens deze rondleidingen is er speciale aandacht voor markante verschijnselen in de natuur, die veroorzaakt worden door aardstralen en ondergrondse wateraders. Ook culturele aspecten komen aan bod. Verder kunt u tijdens deze rondleidingen (leren) meten met een wichelroede. De plaatsen die we met enige regelmaat bezoeken zijn:

HET SOLSCHE GAT (start bij boshuis Drie, gemeente Ermelo) In het Speulder-en Sprielderbos ligt het Solsche Gat. Verschillende legendes verhalen over een klooster dat ooit stond op deze plaats, maar in de drassige bodem van het Solsche Gat verzonken is. De grafheuvels in de directe omgeving wijzen erop dat er al vroeg mensen woonden op deze plek. 


ELST DE GROTE KERK
In Elst -bij Arnhem- is een unieke historische plaats: De Grote Kerk daar is gebouwd op de funderingen van een voormalige Romeinse Tempel. In de kelder is dat laatste nog te zien. Tijdens deze wichelworkshop gaan we als het ware 'tijdreizen' in de kerk en de kelder.

Kosten deelname: € 30,00 (inclusief koffie/thee, rondleiding Romeinse ruïne in de kelder, door een gids van het kerkmuseum, en bruikleen wichelroedes) welke ook voor € 10,- te koop zijn.
We starten om 13.30 uur bij de ingang bij de toren.


DE BLOEDSTEEN (landgoed Kernhem, bij Ede) Aan de rand van Ede -daar waar Ede grenst aan Lunteren- bevindt zich het landgoed Kernhem. Een energievolle plek, waar volgens overleveringen, regelmatig het "witte wief" werd waargenomen. De doolhof, de grafheuvel én de bomen ter plekke ´vertellen´ ons veel over de aanwezigheid van aardstralen in dit gebied! 

DE WODANSEIKEN BIJ WOLFHEZE (vertrek vanaf de parkeerplaats van Natuurmonumenten, schuin tegenover hotel Wolfheze) In dit natuurgebied zijn, naast de prachtige wodanseiken en de meanderende beekjes, verschillende cultuurhistorische ´monumenten´ te zien die rechtstreeks te maken hebben met de aanwezigheid van aardstralen. Deze plekken gaan we, tijdens een aangename wandeling, bezoeken en ervaren. 

PARK SONSBEEK, in Arnhem
Zowel in het Sonsbeekpark als op het aangrenzende landgoed Zijpendaal is -door bijzondere fenomenen in de natuur- te zien dat er veel positieve aardstraalwerking aanwezig is in dit deel van Arnhem. Bomen, energetische plekken en een waterpoel vertellen u -door hun vormen en voelbare energie- de geheimen van het park. Terwijl de aanwezige waterval uw energie helpt optimaliseren. 
Deelname kost € 30,00 (inclusief bruikleen wichelroedes en een kopje koffie/thee in de bezoekersruimte).

DEVENTER We bezoeken o.a. de Bergkerk en de Lebuïnuskerk, maar tijdens de wandeling tussen beide kerken is er ook van alles te meten en te zien op het gebied van energie. Zie agenda voor data en tijden.
Deelnamekosten  € 25,00


DE HUNNESCHANS (bij het Uddelermeer, gemeente Apeldoorn) De Hunneschans is één der meest bekende archeologische monumenten van ons land. Vanuit geobiologisch oogpunt een markante plaats, want het is meetbaar dat hier door de eeuwen heen mensen hebben gewoond. En dat die mensen kennis hadden van (de werking van) aardstralen. Omdat het complex slechts 300 meter van de parkeerplaats is gelegen, is deze rondleiding ook goed te doen voor mensen die minder goed kunnen lopen. 

Altijd al willen leren wichelen? Dan is dit je kans.

Kosten deelname: € 25,00 (inclusief koffie/thee en bruikleen wichelroedes, welke ook voor € 10,- te koop zijn tijdens de workshop).

We starten bij het hek van de ingang van het Uddelermeer, aan de overzijde van restaurant het Uddelermeer, navigatieadres: Garderenseweg 3852 NR Uddel.

Op verzoek kunt u de stichting Geobiodynamica een rondleiding laten verzorgen voor besloten gezelschappen en evt. een rondleiding bij u in de buurt. Informeer naar de mogelijkheden. De kosten zijn, naast eventuele reiskosten, voor groepen van minimaal 10 deelnemers € 25.00 p.p., of per groep € 250,- voor kleinere groepen.